· Stávka 17. října – automatické emailové odpovědi k nastavení ve vašich schránkách na den stávky

Nastavte si prosím ve vašich fakultních schránkách na den stávky automatickou odpověď informující pisatele o vaší podpoře stávky. Můžete vybírat i z následujících vzorových odpovědí:

1/

Děkuji za Váš e-mail. Dnes stávkuji za navýšení prostředků na financování vysokého školství v rámci státního rozpočtu ČR. Odpovím Vám následující den. Děkuji za pochopení.

O důvodech a průběhu stávky se můžete informovat zde:

https://odbory.ff.cuni.cz/

https://vysokoskolskeodbory.cz/2023/10/06/vyhlasujeme-celostatni-hodinovou-vystraznou-stavku/

https://hodinapravdy.cz/akce/stavka/

Thank you for your e-mail. Today I am on strike for an increase in funding to higher education in the state budget of the Czech Republic. I will reply to you the following day. Thank you for your understanding.

You can read about the reasons and course of the strike here:

https://hodinapravdy.cz/strike-frequently-asked-questions/

2/ 

Děkuji za Vaši zprávu.

17. října stávkuji. Spolu se svými kolegyněmi a kolegy vyzýváme vládu ke zvýšení celkového objemu prostředků na vysokoškolského vzdělávání. Dále požadujeme adekvátní mzdové ohodnocení práce na vysokých školách. Žádáme také razantní zlepšení nedůstojné finanční situace doktorandek a doktorandů.

Více o stávce najdete zde: https://hodinapravdy.cz/akce/stavka/.

Thank you for your e-mail.

I am on strike on 17th October. We call on the government to increase the total amount of funding for higher education. We demand adequate pay for work in higher education. We also demand radical improvement of the undignified financial situation of doctoral students.

To learn more about our demands, visit https://hodinapravdy.cz/strike-frequently-asked-questions/ .

3/

Děkuji za Vaši zprávu.

17. října stávkuji. Spolu se svými kolegyněmi a kolegy požadujeme, aby se v rozpočtu ministerstva školství navýšila částka určená na financování vysokého školství v ČR včetně mezd zaměstnanců a zaměstnankyň vysokých škol.

Více o stávce najdete zde: https://hodinapravdy.cz/akce/stavka/.

Thank you for your e-mail.

I am on strike on 17th October. We are protesting against the disrespectful working and payment conditions in the humanities and social sciences in the Czech Republic.

To learn more about our demands, visit https://hodinapravdy.cz/strike-frequently-asked-questions/ .

4/

Dobrý den,

dnes se připojuji k celostátní výstražné stávce Vysokoškolského odborového svazu a současně k celodenní stávce na Filozofické fakultě UK, jejímž cílem je upozornění na podfinancování sektoru vysokého školství ze strany Vlády ČR.

Bližší informace zde:

https://hodinapravdy.cz/

https://odbory.ff.cuni.cz/

Vašemu e-mailu bych se rád věnoval až po dosažení uspokojivého řešení situace, ve skutečnosti to bude následující pracovní den.